#
Zutphenseweg 39 | 7211 EA EEFDE | T:0575-547678 | F:0575-547904 | E:info@ridair-brema.nl

Rocol Wireshield & Biogen Wireshield

Het beste van vet en een olie in één product

 

Rocol Wireshield

De Rocol Wireshield onderscheidt zich door zijn vooruitstrevende pseudoplastische reologie eigenschap wat tot uiting komt in een zeer hoge zeewaterbestendigheid in combinatie met een optimale bescherming tot diep in de staalkabel. Het product gedraagt zich als een vet zowel als een vloeistof afhankelijk van de belasting op het oppervlak van de staalkabel, het is dus een vet in statische toestand wat een goede weerstand tegen wegwassen door zeewater waarborgt en een olie zodra de staalkabel over een schijf loopt waarbij het product de staalkabel penetreert. Hierdoor wordt een betere conservering gewaarborgd bij langere smeringsintervallen. Het product is transparant wat een goede uiterlijke inspectie mogelijkheid van de kabel geeft.

Rocol Wireshield
 
Rocol Biogen Wireshield

Rocol Biogen Wireshield pail

Bekijk hier de Biogen Wireshield video

Biogen Wireshield

Milieu afbreekbare staalkabel smering

De Biogen Wireshield is ontwikkeld voor de scheepvaart om een milieu afbreekbaar staalkabel vet te creëren met dezelfde kwaliteiten als de reguliere Rocol Wireshield toepasbaar onder het Amerikaanse VGP regime.

Het Amerikaanse VGP regime vereist het gebruik van milieu afbreekbare smeermiddelen op alle toepassingen waarbij mogelijke besmetting van het zeewater bestaat. Hieronder vallen dus ook smeermiddelen gebruikt voor het conserveren en smeren van staalkabels op kranen en andere dekwerktuigen.

De Biogen Wireshield onderscheidt zich door zijn vooruitstrevende pseudoplastische technologie wat tot uiting komt in een zeer hoge zeewaterbestendigheid vergeleken met concurrerende producten. 

 

Pseudoplastische Reologie

De unieke werking van Rocol Wireshield en Rocol Biogen Wireshield is gebaseerd op pseudoplastische reologie, dit betekent dat het product vloeibaar is wanneer gewenst en vet wanneer nodig. Door deze technologie beschermt het product de staalkabel optimaal tegen zowel slijtage als corrosie. Het product gedraagt zich als een vet in een statische toestand en biedt dan een optimale weerstand tegen de wegwassende werking van water en beschermt de staalkabel tegen corrosie. Tijdens belasting, bijvoorbeeld het lopen over een schijf, gedraagt het product zich als een vloeistof en penetreert zich in de staalkabel waardoor smering en corrosie-bescherming tot in de kabel gewaarborgd wordt.

Pseudoplastic Rheology
Biogen Wireshield corrosie test

 

Documentatie

Vessel General Permit brochure

Vessel General Permit compliance

Biogen Wireshield flyer

Brochure staalkabel smering  

Rocol Staalkabel smering

Productinformatie

Rocol Biogen Wireshield PDS

Rocol Wireshield PDS

Rocol Staalkabelsmering